Go Back   Soundsonline-Forums > Topics > General Discussion (no support posts)
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-16-2017, 10:27 AM
GI Jim GI Jim is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 14
GI Jim is on a distinguished road
Default Problem with Logic Pro X...

Hey everyone,

I have a problem and cannot find a solution anywhere. I've scoured youtube and google with zero success. I recently signed up for the CCC Gold X plan and have enjoyed playing through the sounds on the Play engine. I have tried to use the sounds in Logic, but I can't get the Play engine to work in Logic. It pulls up but when I use the browser and select an instrument, the keys in the engine don't work. It works outside of Logic though. Even without using my midi board, simply clicking on the keys in the play engine even with the mouse doesn't work.

When I play the keys on my board, Logic shows the notes I'm playing, but no sound comes out when i arm the record track. I can't figure this out to save my life! Any ideas in here?


Jim
  #2  
Old 05-16-2017, 10:38 AM
C4L88's Avatar
C4L88 C4L88 is offline
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Boston, MA
Posts: 1,566
C4L88 is on a distinguished road
Default

Away from my studio for a few days meaning I can't actually load anything up, so basically anything I say is just going to be a guess...

One thing is to make sure the Play MIDI channel and track MIDI channel (in Logic) are the same

Also, when you say that Logic shows the notes that you're playing, how are you seeing that? Are the keys at the bottom of the Play window showing that key is down, or some other way?
__________________
27" iMac 14,2
-3.5GHz Intel Quad Core i7 (Overclock to 3.9GHz)
-32GB RAM
-All Samples on External 4TB OWC Thunderybay 4
-Logic Pro X (10.3), OS X 10.11. (El Capitan)


SoundCloud: https://soundcloud.com/conrad-robertson

"If a composer could say what he had to say in words he would not bother trying to say it in music." -Gustav Mahler
  #3  
Old 05-16-2017, 10:36 PM
GI Jim GI Jim is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 14
GI Jim is on a distinguished road
Default

Thanks very much for the response. I got it working. I don't know what the problem was, but I had a couple of updates download, restarted the computer and it worked. Go figure! Lol!! Thanks again,

Jim
  #4  
Old 05-17-2017, 07:38 AM
C4L88's Avatar
C4L88 C4L88 is offline
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Boston, MA
Posts: 1,566
C4L88 is on a distinguished road
Default

Glad to hear it's working!
__________________
27" iMac 14,2
-3.5GHz Intel Quad Core i7 (Overclock to 3.9GHz)
-32GB RAM
-All Samples on External 4TB OWC Thunderybay 4
-Logic Pro X (10.3), OS X 10.11. (El Capitan)


SoundCloud: https://soundcloud.com/conrad-robertson

"If a composer could say what he had to say in words he would not bother trying to say it in music." -Gustav Mahler
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.